Voluntariat I

Era o zi insorita de vara, cand soarele il ardea la ceafa si rezerva de apa era pe sfarsite. Se uita la echipa lui cum munceste la nenorocitul acela de sant. Venise cu jumatate de chef azi la serviciu, care il pierduse chiar pana sa ajunga acolo. Patronul se lauda non-stop, tot drumul, cu Opelul lui Astra care „de la 50 la ora pana la 140 uite-asa, numai cu a cincea” si il plictisise pana aproape de limita. Si-ar fi turnat niste apa pe fata, dar parea un pic peste masura. Avea in buzunar 50 de mii, care la indicatiile patronului trebuiau cheltuiti cu un mare folos.
Statu pret de cateva ore cu echipa, dupa care se hotari sa plece usurel catre oras, lasand mana libera la baieti pentru ca aveau nevoie de asta. Cobori din masina langa un magazin si cumpara un pachet de Jacobs. Apoi agale se porni catre oficiul fortei de munca, cu un dosar plin cu acte si un pachet de Jacobs. Ajuns in fata ghiseului, dadu peste o coada rezonabila de alti bambilici, probabil in aceeasi situatie. O sa dureze nitel, gandi.
Intr-un final, cu mainile mai tremurand, mai nesigur, schimba ochi cu ochi cu responsabila. Nu stia cum sa procedeze, daca ar fi fost sofereste atunci ar fi avut semnul cu lamaia si in frunte si in ceafa. Doamna era sofer profesionist.
– Buna ziua, va rog sa intocmiti actele necesare pentru niste carti de munca.
– Dati-le incoace!
Gandurile si ideile il invadara de peste tot. Se uita incontinuu catre ceilalti din coada. Nimeni inaintea lui nu oferise nimic in afara de acte. Era singurul prost cu dosar intr-o mana si cafea in cealalta. Oferi mecanic dosarul, apoi cu o privire in jur, puse pachetul de cafea pe biroul profesionistei si spuse, dupa indicatiile patronului :
– Daca se poate sa urgentati….
Nu primi nici un raspuns, dar ii venea sa sape o groapa si sa se ascunda acolo. Pleca grabit catre iesire.
Dupa cateva zile a renuntat la locul de munca. Avea 20 de ani si o lamaie mare in frunte.

Reclame

~ de kOoDoO pe 24 aprilie 2012.

2 răspunsuri to “Voluntariat I”

  1. koodoo is back 🙂
    nice….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: